Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon Ons Zwemuurtje

Zwemvereniging Ons Zwemuurtje wil een vereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als ongewenst gedrag voorkomt, willen wij dit als vereniging graag weten en willen we jou daarbij helpen.

Er zijn diverse vormen van ongewenst gedrag zoals: pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging, gewelddadig gedrag. Maar personen kunnen ook andere problemen ervaren, waardoor je niet kan zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen. Je kan zelf met deze punten te maken krijgen maar je kan het ook bij een ander zien gebeuren. In beide gevallen willen we jou als zwemmer, vrijwilliger, begeleider, ouder of verzorger vragen om contact te leggen met de Vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Wat doet de VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging, maar soms is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk.

Wie is de VCP van Ons Zwemuurtje?

Klaas Pleysier en Corry Kolk zijn de VCP van Ons Zwemuurtje. Klaas en Corry zijn allebei vrijwilligers van Ons Zwemuurtje en zwemmen op zaterdagmorgen met verschillende pupillen. Ze hebben eerder dit jaar via Gemeente Zwartewaterland een opleiding gevolgd voor vertrouwenscontactpersoon en een certificaat behaald. Deze certificaat staat geregistreerd bij het Centrum Veilige Sport Nederland onderdeel van het NOC*NSF.

Hoe kan je de VCP bereiken?

Je kunt de VCP een e-mail sturen om een afspraak te maken, hij of zij probeert binnen 48 uur contact met je op te nemen.

We hebben hiervoor twee e-mailadressen:

Let op: deze e-mail is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken en niet om daarin al te vertellen waar het over gaat.  

We hopen natuurlijk dat dit alles niet nodig is en jullie je allemaal welkom en veilig voelen bij Ons Zwemuurtje. We vinden het wel belangrijk dat we dit als vereniging kunnen aanbieden.